
1. Deneyimli Akademisyenler
Fakültemizde akademik personelin araştırma ve geliştirme yetkinliğini geliştirmek için birçok eğitim programı ve çalıştaylar düzenlenmektedir. Böylelikle topluma katkı sağlayan birçok araştırma projesi ve yayın üretilmektedir. Bölümümüzde, bankacılık ve finans alanında geniş bir seçmeli ders yelpazesi vardır. Bölümümüz öğrencileri için 45 m2 alanda 34 bilgisayar bulunmakta ve ayrıca kütüphanemizde finans ve bankacılık alanında birçok eser yer almaktadır.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Bölümümüz, mesleğinde yetkin bireyler yetiştirme misyonuyla öğrencilerin yaratıcı düşünme potansiyelini arttıran, mezunları iş hayatına hazırlayan, bilgiyi beceriyle bütünleştiren öğrenci odaklı bir bölümdür. Ayrıca üniversitemizde uygulanan 7+1 eğitim sistemiyle öğrencilerimiz son dönemlerini iş hayatında staj yaparak geçirmekte ve mezuniyet sonrası öğrencilerin büyük çoğunluğu iş dünyasına hazır hale gelmektedir.


3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Bölümümüz bu sene ilk defa öğrenci alacağı için herhangi bir öğrenci topluluğumuz yoktur. Bölümümüzdeki akademik kadro öğrenci topluluğu kurulduğu zaman, gerçekleştirilen faaliyetleri izleyecek, bütçe ve rehberlik desteği sunacaktır.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.

Türkiye sermaye piyasalarından ziyade para piyasalarında güçlü olan bir ekonomik yapıya sahiptir. Özellikle para piyasalarında aktif görev yapan bankalar ekonomik büyümenin en önemli aktörlerinden biridir. Öte yandan ekonomik büyüme ile birlikte artan ticari faaliyetlerde mevcut risklerin yönetilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle lisans eğitimleri boyunca ilgili alanda öğrenim görerek konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan yeni mezunlara oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda ekonomik büyümenin en önemli katalizörü olarak kabul edilen uluslararası ticari faaliyetler bankacılık işlemleri ile yakından ilişkilidir. Ancak bu alanda uzman personel eksikliği bulunmaktadır. Bankacılık ve finans alanında yetişen uzman kadrolar sektörün açığını kapatacak ve ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.
Finans ve Bankacılık bölümü mezunları katılım bankalarında, konvansiyonel bankalarda, Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği, Eximbank ve Sermaye Piyasası Kurumları gibi birçok alanda istihdam olanağı bulabilmektedir. Gün geçtikçe finans sektörünün önem kazanmasıyla beraber birçok işletme ve holdingde mali konular ile ilgilenen departmanlarda finansçılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle finansal sektörde hizmet gösteren gerek kamu gerek özel sektördeki birçok kuruluşta geniş bir iş imkânı bulunmaktadır.

-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.


ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

